e-Ordinacija

Trajna laserska epilacija i uklanjanje vaskularnih lezija

CoolGlide - 1064 nm Nd:YAG

Trajna laserska epilacija

Prvi laserski sustav za trajno uklanjanje dlačica svih tipova kože uključujući i potamnjelu kožu nakon sunčanja. Postupak se može provoditi tijekom cijele godine.

Laser izbora za liječenje uraslih dlačica.

Posutpak ne zahtijeva anesteziju zahvaljujući jedinstvenom sustavu hlađenja.

CoolGlide terapija vena i kapilara na koži lica, tijela i ekstremiteta

Namjenjen ženama I muškarcima svih tipova kože

Cutera CoolGlide laserski sustav je zahvaljujući idealnoj valnoj duljini I mogućnosti kombiniranja parametara, najidealniji vaskularni laserski sustav. Tako se mogu brzo I sigurno uklanjati sitne kapilare na samoj površini kože, ali I duboke retikularne vene. Izrazito duboke, proširene vene nisu dobar kandidat za ovaj laserski postupak. Samo jednim postupkom moguće je ukloniti hemangiome (crvene, krvne madeže) kao i druge krvne malformacije.

Princip rada ovog laserskog sustava je koagulacija krvi ili destrukcija same vene, a cirkulacija se preusmjerava u dublje smještene vene koje nisu vidljive.
Mogu se tretirati svi tipovi kože, ali je preporučljivo ovakve postupke provoditi tijekom hladnijih mjeseci.

Usporedimo li ovaj postupak uklanjanja vaskularnih lezija sa sklerozacijom, ovaj postupak je ugodniji zahvaljujući izuzetnom sustavu hlađenja, dovoljan je jedan do dva postupka i nakon samog zahvata nije potrebno nositi elastične zavoje i čarape.

Nakon zahvata najčešče je prisutno crvenilo i blagi otok ili hematom koji se smire unutar 48h, a kasnije mogu biti kroz kratko vrijeme prisutne hiperpigmentacije koje s vremenom izblijede.

Većina pacijenata vidi signifikantne rezultate unutar dva do šest tjedana, ali ponekad je potrebno I duže vrijeme. U slučaju javljanja novih promjena, može se postupak ponoviti.